3 μυστικά για να πετύχεις ως beauty & fashion blogger

Αν έχεις ξεκινήσει ή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις το δικό σου beauty blog,τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα! Ρωτήσαμε τις beauty  & fashion bloggers του δικτύου μας τα μυστικά της επιτυχίας τους και διαλέξαμε τις 3 καλύτερες από τις συμβουλές που μοιράστηκαν απλόχερα μαζί μας.

3 μυστικά για να πετύχεις ως beauty ή/και fashion blogger


3 μυστικά για να πετύχεις ως beauty & fashion blogger


To 1o μυστικό βρίσκεται στην εμφάνιση


Άν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το πολύ ευχάριστο χόμπυ που λέγεται beauty blogging, δώσε βάση στην εικόνα και τη γενικότερη αισθητική του blog σου. Ένα ιστολόγιο που έχει ως θέμα του την ομορφιά, θα πρέπει σίγουρα να είναι και όμορφο! Απόφυγε οτιδήποτε μπορεί να κουράσει τον αναγνώστη, όπως πολύ έντονα ή σκούρα, σοβαρά και βαριά χρώματα, πολλές διαφορετικές και περίτεχνες γραμματοσειρές, ασαφείς φωτογραφίες, άπειρα gadgets και σχεδιάκια, λουλουδάκια, καρδούλες, αρκουδάκια... ωραία είναι όλα αυτά, αλλά η υπερβολή ποτέ δεν κάνει καλό. Προτίμησε λιτές γραμμές, ευανάγνωστες γραμματοσειρές (άντε και μία πιο καλλιγραφική στον τίτλο του blog ή στις επικεφαλίδες των άρθρων σου), το πολύ τρία χρώματα  και εικόνες καθαρές και σε αρκετά μεγάλο μέγεθος. Μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης είναι τα sites των αγαπημένων σου εταιρειών καλλυντικών που έχουν δημιουργηθεί από επαγγελματίες και μας δίνουν μία καλή άποψη για το πώς πρέπει να είναι η σωστή εμφάνιση μιας beauty related ιστοσελίδας!


Κατερίνα
Pretty Kitty

Tο δεύτερο μυστικό βρίσκεται στην οργάνωση και στα εργαλεία


Είμαστε η Μαρία και η Χριστίνα, μαμάδες και fashion & beauty bloggers. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μελετήσει άπειρες ώρες για να μπορέσουμε μόνες μας χωρίς εμπειρία και γνώσεις blogging, να δημιουργήσουμε το δικό μας blog για μόδα και ομορφιά.  Μετά από πολλά ξενύχτια, καταφέραμε να μάθουμε πολλά, να γνωρίζουμε τα λάθη και τους κινδύνους.

  • Εάν λοιπόν κι εσύ θέλεις να γίνεις μία Fashion blogger, μία πολύ βασική συμβουλή είναι να βρεις το χρώμα σου, καλό είναι να έχεις 1-2 χρώματα που θα υπάρχουν παντού και θα σε χαρακτηρίζουν.
  •  Επίσης οι φωτογραφίες σου θα πρέπει να έχουν όλες το ίδιο φίλτρο για να έχουν το ίδιο ύφος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο που λέγεται  Snapseed  και έχει καταπληκτικά φίλτρα. 
  • Εμείς προσπαθούμε να προσέχουμε το backround μας να είναι απλό και μινιμαλ χωρίς πολλά έντονα χρώματα, ειδικά όταν τα ρούχα που φοράμε είναι φλοράλ ή εμπριμέ. (Όταν ξεκινήσαμε δεν γνωρίζαμε πόσο βασικό είναι να ξέρουμε τι χρώματα backround ταιριάζουν με τα ρούχα μας). 
  •  Διάλεξε ένα δυνατό σημείο του εαυτού σου, κάτι συγκεκριμένο στο οποίο είσαι καλή και πρόβαλλε κυρίως αυτό. Δηλαδή, μπορείς να προβάλλεις μόνο ρούχα plus size ή κυρίως ρούχα vintage, ή μόδα από οικολογικά προϊόντα.
  •  Το μυστικό είναι να αναφέρεσαι σε μία πολύ συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.
  •  Άλλο ένα σημαντικό βήμα είναι να βγάζεις φωτογραφίες στο φως της ημέρας 8-9 το πρωί και 8-9 το απόγευμα για το καλοκαίρι. Τον χειμώνα 8:30 – 9:00 το πρωί είναι η καλύτερη ώρα.  Επίσης όταν έχει συννεφιά, οι φωτογραφίες σου βγαίνουν πιο ρομαντικές. 
  •  Ένα εργαλείο που εμάς μας βοήθησε αρκετά, είναι το planoly. Το συγκεκριμένο εργαλείο σου επιτρέπει να προγραμματίζεις όλα τα post σου για το Instagram και το κείμενό τους με τα hashtags, για όσες μέρες θέλεις.
  •  Επίσης το canva είναι πολύ χρήσιμο για να δημιουργείς ωραία κολάζ και φωτογραφίες με λογότυπα και κείμενο για όλα τα social media.
  •  Στην καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε και το buffer το οποίο μας προγραμματίζει όλα τα post για το facebook, twitter & pinterest. 
Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας φανούν χρήσιμες. Οι αναγνώστριές μας θέλουν να βλέπουν καινούργιες ιδέες και στιλ, έτσι λοιπόν προσπαθούμε να δημιουργούμε δικά μας στιλ. Αυτό μπορείς να κάνεις κι εσύ, δημιούργησε το δικό σου στιλ και δώσε συμβουλές που μπορούν να υλοποιηθούν. Βγάλε φωτογραφίες με στιλ και διάθεση και δείξε πόσο πολύ αγαπάς τη μόδα!

Μαρία & Χριστίνα
Beautifulmoms.gr


Το τρίτο μυστικό αφορά το πώς να γράψεις ένα σωστό beauty review 


Όπως κάθε blogger, έτσι και μια beauty blogger θα πρέπει τα κείμενα που δημοσιεύει να είναι δικές της απόψεις για το κάθε προϊόν που θέλει να παρουσιάσει.

Από την εμπειρία μου των σχεδόν 7 χρόνων στο blogging, έχω παρατηρήσει ότι ένα beauty review για να είναι απόλυτα βοηθητικό για κάποιον που θα το διαβάσει, θα πρέπει να έχει 5 βασικά στοιχεία στην δημοσίευση μια ανάρτησης με κριτική προϊόντος.


Συγκεκριμένα:



1. Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. (τα οποία μπορείς να τα αναζητήσεις στο site της εταιρείας ή από την συσκευασία του)

2. Τι ήταν αυτό που σε παρότρυνε να αγοράσεις το συγκεκριμένο. (το είδες κάπου πριν, είχε κάποια σημαντική έκπτωση που σε τράβηξε να το αγοράσεις κτλ.)

3. Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση όταν το δοκίμασες. (οι πρώτες σκέψεις από την εφαρμογή του προϊόντος)

4. Ανάλυση του συγκεκριμένου προϊόντος σύμφωνα πάντα με αυτά που διαπίστωσες εσύ. (δηλαδή υφή, μυρωδιά, διάρκεια, αίσθηση όταν το φοράς κτλ.)

5. Τελικό συμπέρασμα (αν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σου, αν θα το αγόραζες ξανά και αν θα το πρότεινες σε άτομα που αναζητούν το ίδιο αποτέλεσμα με εσένα)

Προαιρετικά, όμως είναι αρκετά βοηθητικό για κάποιον που θέλει να αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν και αναζητά πληροφορίες, μπορείς να αναφέρεις την τιμή που εσύ το αγόρασες.

Ελευθερία από ότι Diary Of A Beauty Addict


Ευχαριστούμε όλες τις bloggers για τις συμβουλές τους, ελπίζουμε ότι επιλέξαμε τις καλύτερες που θα βοηθήσουν όσους έχουν ξεκινήσει ή σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα beauty/fashion blog.



Αν έχεις οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να την απαντήσουμε στα σχόλια.

Share:

1 σχόλιο :

Designed by Greek Women Bloggers