Συνέντευξη της Ειρήνης από το BwithRenata στις Greek Women Bloggers

Σήμερα στη στήλη Meet the blogger φιλοξενούμε την Ειρήνη από το ιστολόγιο BwithRenata.

Πότε ξεκίνησες το blogging;


Ασχολούμαι με το blogging από το Γυμνάσιο, για την ακρίβεια από το 2012, αλλά το blog που διατηρώ τώρα το έχω από τον Αύγουστο του 2017.


Meet the blogger Ειρήνη από το ιστολόγιο BwithRenata

Πες μας λίγα λόγια για σένα; 


Αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει τη πρακτική μου και έχω μπροστά μου αρκετούς μήνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Φοίτησα σε Δημόσιο ΙΕΚ στον τομέα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα και είναι κάτι που δεν τον μετανιώνω και έχω αρκετά σχέδια πάνω σε αυτό τον τομέα. Στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω αρκετά πράγματα, άλλα κακά τα ψέματα η λατρεία μου είναι να βλέπω σειρές. Όσο για τη προσωπική μου ζωή, είμαι καλά έχω την υγεία μου (ή έτσι πιστεύω) και αυτό μου αρκεί.  

Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου; 

Το blog μου από νωρίς ξεκίνησε με θέματα κυρίως lifestyle, ή για να μιλάμε και Ελληνικά  που λέει και ο αδερφός μου, με θέματα που αφορούν τον τρόπο ζωής, την σκέψη μας και οτιδήποτε σχετικό. Αργότερα σιγά σιγά εισέβαλε και το κομμάτι της ομορφιάς,του μακιγιάζ που αγαπώ πολύ καθώς είμαστε και γυναίκες. Πρόσφατα επίσης αποφάσισα να φέρω σιγά-σιγά και θέματα τεχνολογίας που αφορούν πολλούς στις μέρες μας, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτό το κομμάτι αλλά το παλεύω. 
Meet the blogger Ειρήνη από το ιστολόγιο BwithRenata

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις εσύ να δώσεις σε μια νέα blogger;


Δεν είμαι καμιά blogger με μεγάλο κοινό και εγώ ακόμη είμαι στην αρχή, οπότε η μόνη μου συμβουλή είναι πείσμα, προσπάθεια και αν κάτι πραγματικά το αγαπάς θα σε ανταμείψει. Ξέρω πως είναι κάτι που ακούγεται πολύ συχνά αλλά πραγματικά το πιστεύω και για εμένα όταν κάτι το πιστεύεις,  τότε ισχύει. 

Τι δε σου αρέσει στο blogging; 

Αυτό είναι μια δύσκολη ερώτηση, ας ξεκινήσουμε από εκεί. Αν υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει νομίζω πως αυτό είναι το ότι πολλές φορές φοβάμαι τι θα γράψω και πώς. Κακά τα ψέματα όταν βγάζεις κάτι δημόσια στο διαδίκτυο πρέπει να του δίνεις ιδιαίτερη σημασία γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να το διαβάσει. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που με αγχώνει αλλά έχει και τη γλύκα του.
Meet the blogger Ειρήνη από το ιστολόγιο BwithRenata
Πώς έχει επηρεάσει το blogging τη ζωή σου; 

Δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα να πω την αλήθεια. Αυτό που θεωρώ πως έχει αλλάξει σε εμένα είναι πως πλέον λέω πολύ πιο εύκολα τη γνώμη μου, για οποιαδήποτε θέμα ενώ αυτό ήταν κάτι που φοβόμουν. Επίσης ίσως να με έχει κάνει έναν τσακ πιο κοινωνική γιατί γενικά είμαι αρκετά κλειστός άνθρωπος και ντροπαλή. 

Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου; 

Όρεξη και καλή διάθεση. Αν έχεις αυτά τα δύο μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αν από την άλλη δεν είσαι καλά ψυχολογικά,βαριέσαι και σκέφτεσαι αρνητικά δεν νομίζω ότι θα πάει καλά. Το ίδιο  ισχύει και για την προσωπική ζωή άλλωστε. Επειδή το να είσαι blogger ξεκινάει σαν χόμπι και δεν έχει εύκολα κάποιες απολαβές  είναι πολύ πιθανό να το παρατήσεις, το λέω από προσωπική  εμπειρία. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να αγαπάς αυτό που κάνεις οπότε θα έχεις και την όρεξη να ασχοληθείς συστηματικά με αυτό.
Meet the blogger Ειρήνη από το ιστολόγιο BwithRenata

Κάτι άλλο που θέλεις να συμπληρώσεις πριν κλείσουμε; 

Κάτι που θα ήθελα να βγει προς τα έξω για όλους, και όχι μόνο για αυτούς που δημιουργούν κάποιο περιεχόμενο, είναι πως θέλω όλοι να αρχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους. Δυστυχώς η αυτοπεποίθηση, η καλή αυτοπεποίθηση, είναι κάτι που αποκτούμε σε αρκετά μεγάλη ηλικία για αυτό εγώ που είμαι μόλις 20 θέλω να περάσω αυτό το μήνυμα. Διότι αν το καταφέρεις αυτό, με καθημερινή δουλειά φυσικά, τότε θα δεις πως αλλάζουν όλα και μπορείς να καταφέρεις πολλά. 
Keep thinking positive & love yourself, αυτό είναι το μότο μου!


Ευχαριστούμε την Ειρήνη για τη συνέντευξη. Αν θέλεις να είσαι η επόμενη blogger που θα φιλοξενήσουμε διάβασε περισσότερα για τη στήλη Meet the blogger.

Επιμέλεια: Διαμάντω, από τη Συντακτική ομάδα των Greek Women Bloggers.
   

2 σχόλια: