Συνέντευξη της Διαμάντως από το blog mamakaipaidi.com στις Greek Women Bloggers

Σήμερα στη στήλη Meet the blogger φιλοξενούμε την Διαμάντω από το ιστολόγιο mamakaipaidi.com

Πότε ξεκίνησες το blogging;
Ξεκίνησα το blogging το 2018, με αρχική ονομασία mamakaipaidi.blogspot.com. Ήταν μια ιδέα που έγινε πράξη με πολύ απλό και όμορφο τρόπο. Έψαξα να βρω πως μπορώ να την υλοποιήσω και έπεσα επάνω σε κάποια εκπαιδευτικά βίντεο που εξηγούσαν τα πάντα βήμα βήμα. Έτσι λοιπόν μπήκα στο Blogger, έκανα λογαριασμό και όλα ξεκίνησαν!
Meet the blogger Διαμάντω από το ιστολόγιο www.mamakaipaidi.com

Πες μας λίγα λόγια για εσένα (εργασία, σπουδές, χόμπι, οικογένεια)
Είμαι η Διαμάντω και εδώ και 4 χρόνια είμαι παντρεμένη με τον ποιο υπέροχο σύζυγο. Έχουμε αποκτήσει δυο κοριτσάκια, η μεγάλη είναι 3,5 ετών και η μικρή 5 μηνών.
Δεν εργάζομαι και η μοναδική μου απασχόληση είναι τα κοριτσάκια μου και το blog μου.

Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου;
Το blog μου, κατατάσσεται στην κατηγορία των parenting blog. Είναι ένα "ημερολόγιο", στο οποίο η κάθε μαμά μπορεί να βρει λύσεις για να αντιμετωπίζει τις διάφορες καθημερινές καταστάσεις με τα παιδιά όπως αντικοινωνική συμπεριφορά, δυσκολία στον ύπνο, ανυπακοή κλπ. Επίσης θα βρει τρόπους να χαλαρώνει και η ίδια και να βάζει την καθημερινότητά της σε τάξη. Ανα τακτά διαστήματα μου αρέσει να γράφω συμβουλές για την περιποίηση και την γενικότερη φροντίδα ενός βρέφους, καθώς και να γράφω κριτικές για διάφορα βρεφικά προϊόντα που χρησιμοποίησα στην μπέμπα μου, κάτι που όσο ήμουν έγκυος δεν μπόρεσα να βρω πουθενά! Δεν λείπουν φυσικά και άρθρα που αφορούν την έγκυο, με χρήσιμα tips για μια ομαλή και αισιόδοξη εγκυμοσύνη. Τέλος, είμαι θα έλεγα "φαν" του θηλασμού, για αυτό και μέσα απο το blog μου θέλω να εμψυχώσω την κάθε έγκυο-νέα μητέρα να προσπαθήσει να δώσει αυτό το πολύτιμο δώρο στο μωράκι της!


Meet the blogger Διαμάντω από το ιστολόγιο www.mamakaipaidi.com

Πώς έχει επηρεάσει το blogging τη ζωή σου;
Το blogging είναι κάτι που μπήκε στην ζωή μου αναπάντεχα, πάνω στην ανάγκη μου να μπορώ να "μιλήσω" στην νέα μητέρα, οπότε θα μπορούσα να πω πως με έκανε να νιώσω πιο χρήσιμη. Κάθε φορά που γράφω ένα άρθρο ή παίρνω κάποιο σχόλιο, εύχομαι η μητέρα που το διάβασε να βοηθηθεί και να μπορέσει να κάνει την ζωή της λίγο πιο εύκολη! Γιατί δεν είναι εύκολο να είσαι μαμά, και πάντα θέλεις να τα κάνεις όλα σωστά. Μου προσφέρει απίστευτη χαρά η ανταπόκριση και ειδικά τα θετικά μηνύματα που παίρνω απο κάποια που θέλει να τα καταφέρει ή το έκανε ήδη, και ειδικά όταν όλα αυτά έγιναν, επειδή διάβασε κάποιο άρθρο μου! Συμπερασματικά λοιπόν, το blogging με έκανε πιο χαρούμενη, με έκανε να νοιώθω χρήσιμη και μου έμαθε να αντλώ χαρά απο πολύ μικρά καθημερινά πράγματα. Γιατί και εγώ μαθαίνω μέσα απο αυτό!

Τι το ξεχωριστό έχει να προσφέρει το blog σου στους αναγνώστες σε σχέση με άλλα blogs παρόμοιας θεματολογίας;
Θεωρώ πως η  κύρια διαφορά του είναι πως παρουσιάζει την άλλη όψη της ζωής ως μαμά. Πως έκανα π.χ την κόρη μου να σταματήσει να φωνάζει και να χτυπιέται με το παραμικρό, πως την προετοίμασα για τον ερχομό της αδελφής της, τι φταίει και δεν θέλουν να κοιμούνται τα παιδιά και άλλα τέτοια. Παρουσιάζω μια αρνητική συμπεριφορά και προτείνω την λύση της! Αντιμετωπίζω μια δύσκολη συμπεριφορά, ψάχνω να βρω τι φταίει, το συζητάω, ρωτάω, διαβάζω πολλά βιβλία, δοκιμάζω τακτικές που μου λένε και εύχομαι να πετύχουν. Αν γίνει αυτό, τότε με μεγάλη χαρά, ετοιμάζω τα γραφόμενά μου, μαζεύω το φωτογραφικό μου υλικό, μπαίνω στο blogger και ξεκινάω, ελπίζοντας πάντα οτι κάπου θα υπάρχει μια μαμά που θα αντιμετωπίζει το ίδιο και δεν ξέρει τι να κάνει. Θα με διαβάσει, θα το δοκιμάσει, θα ηρεμήσει! Το ίδιο ισχύει και για μια θηλάζουσα μαμά, μια έγκυο ή μια νέα μανούλα που έχουν ίσως κάποια απορία ή απλά θέλουν να χαζέψουν διάφορες συμβουλές για να έχουν τα μωράκια τους πιο ήρεμα και χαρούμενα.


Ποια εμπόδια έχεις συναντήσει στο blogging και πώς τα ξεπέρασες;
Όσο περίεργο και αν φανεί, το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν ο εαυτός μου. Η έλλειψη εμπιστοσύνης που είχα, οτι αυτά που γράφω ίσως να είναι μπαρούφες. Δεν είχα ξανά κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο και ακόμα και στο μάθημα της έκθεσης στο σχολείο, δεν ήμουν καλή! Οπότε ήταν μια τεράστια δυσκολία, αλλά και πρόκληση ταυτόχρονα, το αν θα μπορέσω να αρθρώσω σωστό λόγο, να βγάζουν νόημα αυτά που γράφω και να μην είναι σαν να αποτυπώνω στο πληκτρολόγιο ό,τι πετιέται απο το κεφάλι μου. Όταν όλα είναι ακόμα στο μυαλό μας, φαίνεται εύκολο. Ας πάρουμε μια κόλλα να τα γράψουμε και εκεί θα έρθει το ζόρι, τουλάχιστον το δικό μου. Όμως η μεγάλη θέληση μου να το πραγματοποιήσω και να το κάνω σωστά, με έκανε καλύτερη και ελπίζω να μπορώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα.

Πώς οργανώνεις τη δουλειά σου γύρω από το blogging;
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια φοβερή οργάνωση, όπως μια συγκεκριμένη ημέρα που θα ήθελα να γράφω κλπ. Όταν θέλω να γράψω κάτι, απλά το γράφω και το δημοσιεύω. Οργάνωση έχω σε όλα τα υπόλοιπα. Στο πότε θα δημοσιευτεί στα social media, πότε θα γράψω και θα στείλω τα ενημερωτικά newsletter, αν έχω σκοπό να διοργανώσω κάτι και το πότε θα το κάνω, κλπ. Κατά τα άλλα, η ρουτίνα μου είναι απλή και ακριβής καθημερινά (πλην Σαββατοκύριακου). Πηγαίνω την μεγάλη μου κόρη στο σχολείο, ταΐζω την μικρή, την ξαναβάζω για ύπνο, φτιάχνω ένα capuccino ωραίο και ζεστό και ανοίγω τα mail μου. Κάνω ένα tour σε διάφορα άλλα blog που μου αρέσει να διαβάζω (και ειδικά μαμαδοblogs) και μετά οργανώνω την υπόλοιπη ημέρα μου η οποία κατά 95% αφορά μαμαδίστικα πράγματα! Πολλές φορές γράφω το βράδυ που έχει απόλυτη ησυχία. Σχεδόν πάντα δηλαδή! Για το πρωί αφήνω το φωτογραφικό υλικό και τις δημοσιεύσεις, εκτός και αν είναι κάτι που επείγει. Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να μπορέσω να ορίζω μια μέρα για να γράφω και να την τηρώ. Μέχρι τότε ελπίζω οι αναγνώστες μου να έχουν υπομονή και να κοιτάζουν τα email τους!


Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου;
Αυτό που χρειάζεται περισσότερο, πιστεύω πως είναι το "μεράκι". Δεν είναι εύκολο να το κάνεις μόνος σου όλο αυτό. Από το τι τίτλο θα διαλέξεις, πού θα το ανοίξεις, πώς θα το φτιάξεις όμορφο, τι γραμματοσειρά θα χρησιμοποιήσεις, τι χρώματα, πώς θα κάνεις newsletter κλπ! Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να κάνεις και να σε απασχολούν καθημερινά. Ειδικά μέχρι να τα μάθεις, είναι μεγάλο παίδεμα. Για αυτό θέλει μεράκι. Με αυτό, έρχεται η ισχυρή θέληση, η υπομονή, η επιμονή , η θέληση για γνώση, η έμπνευση και στο τέλος η επίτευξη του στόχου, η δημιουργία του ιδανικού, και με μοναδικό περιεχόμενο, blog.

Ευχαριστούμε την Διαμάντω για τη συνέντευξη. Αν θέλεις να είσαι η επόμενη blogger που θα φιλοξενήσουμε διάβασε περισσότερα για τη στήλη Meet the blogger.

Επιμέλεια: Διαμάντω από τη Συντακτική ομάδα των Greek Women Bloggers

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ στα περισσότερα που έχεις γράψει. Κι εγώ πιστεύω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο εαυτός μου και πώς θα παρακάμψω τις αναστολές και τα εμπόδια που μου βάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαμάντω μου, ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σου.Απο το νέα μπλόγκερ, το ότι δεν ήμουν καλή στην έκθεση κ αμφεβαλα αν θα ήταν κατανοητά αυτά που γράφω μέχρι κ τις συμβουλές που δίνεις.Κατα τυχη είχα ανακαλύψει κάτι άρθρα σου και ήταν πολύ κατατοπιστικά και ενδιαφέροντα.Συνεχισε την όμορφη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή